Buborék

Hazánkban a szív és érrendszeri betegségben szenvedők túlnyomó többségét azok teszik ki, akik nem végeztek életük folyamán rendszeres testmozgást. A mozgásszervi megbetegedések, melyek a csökkent munkaképességet vonják maguk után az utóbbi 10 évben, igen csak megnövekedett száma vehető észre. Felgyorsult életünk nem kívánt velejárója a stressz, amelynek folyamatos jelenléte egyre gyakoribb problémát okoz. Manapság a legfontosabb feladatunk minél több embert meggyőzni arról, hogy az egészséges életmód velejárója a rendszeres testmozgás. Megelőzhető a sport által korunk népbetegségei illetve a gyógyulás szerves részét képezheti.

Egy uszoda minden korosztály számára lehetőséget, biztosít sportolni. A Szigetvári Buborék Alapítvány azért jött létre, hogy lehetőséget kínáljon az úszástudás megszerzésére, valamint a különböző vízben végezhető mozgás programokat megszervezze és felkínálja a térség lakosainak. Szeretnénk a jövő nemzedékét rendszeres sportra, egészséges életmódra nevelni.

Célunk az, hogy az uszodába tömegeket vonzunk a foglalkozásainkra és programjainkra. Létrehoztunk egy úszó iskolát, melynek keretein belül kicsiknek és nagyoknak egyaránt szervezünk úszásoktatást, valamint vízben végzendő foglalkozásokat (pl. vízi torna).

Tevékenységek:

 1. Úszásoktatás:

 Az intenzív oktatások sorát a felnőtt úszásoktatás, a baba-, és a miniúszás színesíti.  Csecsemőkortól egészen a felnőtt korig mindenki számára lehetőséget kínálunk a tanulásra.

  • A babaúszás egyre népszerûbb és a tevékenységgel foglalkozó orvos, pedagógus szakemberek által elismert program. A kicsik csoportos foglalkozása ahol játékos feltételek között megismerkednek a víz alatti világgal, mindemellett az immunrendszerükre is jótékony hatást gyakorol.
  • Az úszni tudó gyermekek számára sportolási lehetőséget kínálunk úszó edzés keretein belül. A szakképzett oktatók lelkes és céltudatos munkájuknak köszönhetően, választják egyre többen a rendszeres testmozgásnak az úszást. A tevékenység egész évben folyamatosan zajlik.
  • Az események megkoronázása úszóversenyeink. A gyermekek megajándékozását és értékelését versenyek keretén belül szervezzük meg évente két- három alkalommal.
  • A felnőtt úszás oktatás szintén szerves részét képezi tevékenységünknek. Sok felnőtt korú ember nem tud úszni, bár ez a legoptimálisabb mozgás az egészségmegőrzés céljára.

 

2. Nyári programok:

A nyári időszakban gyermek úszó- és sporttáborokat szervezünk és bonyolítunk le. Minden nap kétszer egy órát foglalkozunk úszásoktatással, azon felül pedig szervezett szabadidős programokkal örvendeztetjük meg a gyermekeket. A hét folyamán humán terület tartalmú foglalkozásokat is szervezünk. Célja ismeretátadás a vízből mentésről és elsősegélyről valamint az uszoda technológiáról (gépházlátogatás).
A tábor célja elsősorban az úszás tudás fejlesztése, valamint az egész napos elfoglaltság, amíg a szülők dolgoznak. Ez idő alatt, azaz a szünidőben aktív testmozgással járó, mindemellett örömet okozó, szórakoztató programban részesülnek a gyermekek.
 

3. Gyógy programok:

Alapítványunk felvállalta a 18 éven aluliak gyógy úszásának megszervezését és lebonyolítását. Ezen foglalkozásokon orvosi javallatra rehabilitációs programon vehetnek részt a különböző betegség típusba tartozó gyermekek. Egész éven át tartó tevékenységünknek, szakképzett oktatóinknak köszönhető a gyermekek egészségi állapotának javulása.
 

 4. Egyéb sportolási lehetőségek:

  1. A felnőtt korosztály számára az úszásoktatáson felül sportolni vágyók sport programjának menedzselését is vállaljuk. Az egészség érdekében az úszástechnikát javítjuk, edzés programok összeállítását segítjük.
  2. Felnőttek számára kedvelt és ajánlott program a vízi torna, mely egy kellemes, vízben, könnyített körülmények között végzett főképp alakformáló jellegû foglalkozás. Életkorra, nemre, előképzettségre, testalkatra való tekintet nélkül szakembereink biztosítják azt a fizikai terhelést, amely az ízületi és vázrendszer megterhelése nélkül garantálja a résztvevőknek a kikapcsolódást.

 

Kuratórium elnöke:
   Sütő Gabriella

Oktatók:
   Mészáros Andor úszóedző
   Wágner Csaba úszó és gyógy úszó oktató,
   Gyenis Tibor úszó oktató segití a gyermekeket.
  

Beszámoló:

Beszámoló 2019
Beszámoló 2019 melléklet

Minden jog fenntartva © | web: borsanyi.uw.hu